Kall avokado- och valnötssoppa



Ett recept jag provade under mina två detoxveckor i somras var det här; en kall avokadosoppa. Jag hade väl inte så höga förväntningar på den men det blev mer än god! Det tråkiga med "ny" mat är att jag lätt glömmer bort att laga den igen men den här soppan måste jag laga snarast! Ska införa en soppdag i veckan från och med nästa vecka och den här får stå på menyn redan då!
För fyra portioner:
- 1½ dl valnötter
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 4 soltorkade tomater i olja
- 1 msk hackad dill (jag tog persilja i stället)
- ½ citron
- 1 dl olivolja
- 4 dl vatten
Blötlägg valnötterna över natten. Häll av vattnet och lägg nötterna i en matberedare. Dela akovadon och lägg i matberedaren tillsammans med vitlök, soltorkade tomaterna och dill/persilja. Pressa saften från en halv citron och häll över. Sätt igång matberedaren och häll i oljan. Mixa och späd med vatten till önskad konsistent. Häll upp i soppskålar och toppa med hackade valnötter och färsk krydda.
Receptet är från Ulrika Davidssons "Raw food - med två detoxveckor".