Kikärtsbiffar med timjan

 
En kväll i början av sommaren bjöd jag upp mina systrar på middag. Det serverades kikärtsbiffar med goda tillbehör som avokadoröra, citronmarinerad broccoli, vitlökssås och grönsallad. Kikärtsbiffar har jag lagat många gånger den här sommaren och kommer garanterat laga många gånger till! Jag stekte mina i olja och snåla inte med oljan! Biffarna är godast när de får en "friterad" yta.
 
Receptet är från mina inspirerande klasskompisar Jenny och Linnea.
 
2 burkar kikärtor (390g/burk)
1 vitlöksklyfta
2 gula lökar 
Färsk timjan cirka 1/5 kruka 
1 ägg 
Salt och peppar 

Gör så här: 
1. Skölj av kikärtorna och koka dem.
2. Hacka gula löken smått och släng ner i en bunke, pressa i vitlöken och klipp i timjan. 
3. Häll av vattnet från kikärtorna och mixa/mosa dem tills de har blivit mos. 
4. Blanda ihop med löken, knäck i ett ägg och rör om. Smaka av med salt och peppar. 
5. Forma till biffar och stek i stekpannan till de är genomvärma och har fått fin yta
 
 
 
Kommentera inlägget här: