Sötpotatispaj med guacamole


Ännu ett recept från sommarens detoxveckor, en paj med botten gjord på sötpotatis och morötter toppad med avokadoröra... Den var så god! Jag gjorde inte min på raw food-vis men det går, det tar bara lite längre tid.
Du behöver:
Botten
1 sötpotatis
2 morötter
1 rött äpple
3 dl salta cashewnötter
1/2 citron
1/2 tsk salt
Botten
1 sötpotatis
2 morötter
1 rött äpple
3 dl salta cashewnötter
1/2 citron
1/2 tsk salt
Guacamole
1/2 rödlök
1 mogen tomat
2 mogna avokado
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1-2 krm kajennpeppar
salt och svartpeppar
1/2 rödlök
1 mogen tomat
2 mogna avokado
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1-2 krm kajennpeppar
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva sötpotatis, morötter och äpple och lägg bitarna i en matberedare tillsammans med nötterna. Mixa till en grov smet och smaka av med citron och salt. Tryck ut smeten i en springform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 45 minuter. Vill du göra pajen raw food så gräddar du den på 45 grader, det tar sju-åtta timmar. Ta ut formen och låt pajen svalna.
Skala och hacka lök och tomat. Dela avokadon och gröp ur köttet. Mixa avokado, tomat, lök och vitlök i en matberedare till en jämn röra och smaka av med citronsaft, kajennpeppar, salt och svartpeppar.
Bred ut ett lager med guacamole på pajen och toppa med till exempel tomater, ruccola, ärtskott, rödlök, persilja, oliver, nötter, frön.
Skala och hacka lök och tomat. Dela avokadon och gröp ur köttet. Mixa avokado, tomat, lök och vitlök i en matberedare till en jämn röra och smaka av med citronsaft, kajennpeppar, salt och svartpeppar.
Bred ut ett lager med guacamole på pajen och toppa med till exempel tomater, ruccola, ärtskott, rödlök, persilja, oliver, nötter, frön.
Är receptet för en eller fler personer? :)